0

Na našim rukama može se otkriti veliki broj različitih mikroorganizama. Na samo jednom prstu ih ima oko      12 000!

Jedna osoba u proseku dotakne preko 300 različitih površina svakih 30 minuta. Ukoliko samo jedna od tih površina sadrži mikroorganizme uzročnike bolesti, oni će biti preneseni na sve ostale površine koje osoba dotakne, nakon čega i te površine postaju izvor zaraze. Brojne studije su pokazale da se na dodirnim površinama kao što su kvake na vratima, prekidači za svetlo, toaleti, laptop, daljinski upravljači itd. nalazi najveći broj bakterija i virusa uzročnika bolesti.

Rizik od zaraze ćemo smanjiti:

PRANJEM RUKU – Šake su najizloženije prljanju jer njima sve radimo – uzimamo stvari, hranu, otvaramo predmete… a to je najbrži put da se zarazimo. Na primer, mnogi istovremeno jedu i koriste mobilni telefon koji je sigurno jedan od najprljavijih predmeta koji svakodnevno koristimo. Redovno pranje ruku je jednostavan i najjeftiniji način sprečavanja širenja mnogih zaraznih bolesti koje se mogu preneti nečistim rukama.

GREJANJEM – Pranjem rublja na min. 60 °C uništićete većinu patogena. Pripremom hrane na visokim temperaturama i dovoljno dugo, smanjićete rizik od zaraze.

DEZINFEKCIJOM POVRŠINA I RUKU – posebno sanitarnih prostorija, radnih površina u kuhinji, podova, nameštaja, u prehrambeno- uslužnim, zdravstvenim, obrazovnim delatnostima… uvek kad nemamo pri ruci vodu i sapun za pranje ruku, kada u porodici imamo posebno osetljive (ugrožene) članove.

SUŠENJEM – Patogeni mikroorganizmi vole vlagu. Neka Vaši peškiri, kuhinjske krpe, bade mantili uvek budu suvi.
Jako je važno da nam sigurnost i zaštita od patogena budu na prvom mestu, ali je važno i da, uz brojne obaveze koje imamo, ta zaštita bude praktična.

Uz ZOONO® Surface Sanitiser, površine mogu biti sigurne za dodir jer ih jedno nanošenje štiti u narednih 30 dana. ZOONO® antimikrobni sloj dokazano eliminiše sve bakterije i viruse koji dođu u dodir sa zaštićenom površinom.

Nakon jednog nanošenja ujutro na kožu ruku proizvoda ZOONO® Hand Sanitiser možete biti bezbrižni tokom celog dana, čak i nakon redovnog pranja ruku.

ZOONO® – DUGOTRAJNA ZAŠTITA za Vas i Vaše najdraže!

Pratite nas na Instagramu

Leave a Comment

Vaša adresa е-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X